Her på siden kan du læse nærmere om, hvilke genre der udgives på forlagene. Du kan også se, hvilke kriterier der stilles til indsendte manuskripter og hvor de skal sende hen.

Genrer

YA (Young Adult)

YA – henvender sig til det unge publikum fra teenageårene og op. Vores YA-udgivelser har base i det realistiske og gerne med socialrealisme.

Fortællinger med aktuelle emner som mobning, sociale medier, sygdom, død, livskriser, seksualitet og sorg vægter højt. Læseren skal kunne relatere til fortællingen/hovedpersonen og gerne kunne tage noget med sig efter endt læsning.

YA-Gys

Gys – indeholder overnaturlige elementer som fx spøgelser, zombier og overnaturlige fænomener, Gysere betegnes som en fortælling der tage udgangspunkt i det normale/realistiske, men med indtrængen af det overnaturlige. Den realistiske baggrund får læseren til at acceptere det uvirkelige.

Gysere er ikke at forveksle med fantasy, selvom visse elementer kan overlappe hinanden. Fantasy er oftes opbygget på et parallel-univers, som adskiller sig fra det virkelighedstro.

Petunia udgiver YA-Gys, ergo gys, der henvender sig til det unge publikum.

Børnebøger

Børnebøger – højtlæsning, letlæsning, billedbøger… Kært barn har mange navne. Fælles for børnebøgerne er, at de skal have et lærerigt element i form af fx indlæring af adfærd, dialog, berøring af følsomme/svære samtale emner, indlæring via læs/lyt/leg.

New Romance

New Romance – Contemporary Romance – Erotisk Litteratur… Feel good, happy ending, ægte kærlighed, erotic… You nam it! Kærlighedsfortællinger der pirrer og vækker fantasien.

Fortællingerne skal appellere til den sensuelle og smukke erotik. Den må gerne være udfordrende, nytænkende, grænseoverskridende og flytte grænser, så længe den ikke overskrider grænse til det pornografiske eller vulgære.

En kærlighedshistorie behøver ikke indeholde erotik, men som vi siger her på forlaget, så lukker vi ikke altid døren ind til soveværelset.

Indsendelse af manuskript

Inden du sender dit manuskript

Inden du sender dit manuskript ind til forlaget, bedes du nøje orientere dig i beskrivelsen af genrerne. Er du i tvivl, om dit manuskript passer ind, så beskriv i din mail, hvordan du forestiller dig, at du og din bog matcher forlaget.

Vurdering af manuskript og DIG

Vi vurderer ikke kun din tekst, men også forfatterens evne og velvilje til at arbejde med manuskriptet. Kemi og personlighed er et par væsentlige faktorer til et godt samarbejde.

Manuskriptet vurderes på skrivestil, flow, fortællerevne, underholdningsværdi, relevans og redigeringsniveau. Tegnsætning, grammatik og opstilling er mindre relevant, men vi forventer selvfølgelig at manuskriptet er grundigt gennemarbejdet. Forlaget bruger grammatisk komma.

Tjekliste til indsendelse af manuskript

1. Genrebestemmelse: definer din genre/r

2. Gennemgang af manuskript: Der stilles ikke krav om korrekt korrektur eller grammatik. Dog forventes det, at du har gennemarbejdet dit manus grundigt, og det anbefales at have betalæsere på, inden det indsendes.
Hvis du ved, at du er særligt udfordret på visse punkter, fx ordblind, så skal du ikke lade det holde dig tilbage, men du opfordres til at oplyse dette i din mail. Med denne oplysning kan vi tage hensyn til fejl, som vil være en naturlig ting og ikke blive betragtet som mangel på gennemarbejdning.

3. Filtype: Forlaget modtager kun manuskripter i Word. Husk at indsætte sidetal og navn. Der stille ikke krav om opsætning, men gerne med linjeafstand 1,5 og skriftstørrelse 12.

4. Filer: I mailen skal du vedhæfte manuskriptet og en kort beskrivelse af fortællingen og dig selv. Har du gjort dig tanker om eller lavet en forside, er du velkommen til at sende den med.

5. Har du udgivet bøger ved andre forlag, er du velkommen til at oplyse dette og gerne, hvorvidt dit andet forlag er indforstået med, at du indsender til os.

6. Det er IKKE en forhindring, hvis du har sendt dit manuskript ind til andre forlag eller gør det efterfølgende. Dog vil det være praktisk, hvis du oplyser dette og selvfølgelig kommer med en tilbagemelding, hvis dit manuskript er blevet antaget andetsteds, inden du får feedback herfra.

Har du husket at læse ovenstående? Og ikke bare sprunget ned til mailadresserne? Godt, så er der vist kun tilbage at sige: Rigtig god skrivelyst – vi glæder os til at læse DIT manuskript!

Forlaget Petunia – YA-Gys, YA-Socialrealisme, Børnebøger & Hobbybøger

Forlaget Nelumbo – New Romance, Erotisk Litteratur, Contemporary Romance, Kærlighed

Alle manuskripter behandles i fuld fortrolighed.
Du kan forvente en tilbagemelding i løbet af 4-8 uger.


Adresse

Forlaget Nelumbo Forlaget Petunia
Emmersbækvej 69
9850 Hirtshals

Kontakt

Tlf. 3049 7921
info@nelumbo.dk
info@forlagetpetunia.dk
CVR 39616416

Sociale medier

Tilmeld dig nyhedsbrevet